Det nye Holstebro Museum

Vi åbner det nye Holstebro Museum 
Lørdag den 12. oktober 2019 kl. 14 - 17

Vi regner med en smuk efterårslørdag, når vi skal holde en kæmpe fest for det nye Holstebro Museum. Her fortæller vi Danmarkshistorie på vestjysk. Dagen vil byde på taler, musik, små forfriskninger - og naturligvis de nye udstillinger på museet.

Vi åbner for Det eventyrlige Loft og for Jernmænd - museets permanente udstillinger. Her vil I kunne gå på opdagelse, I vil høre sjove historie, I kan prøve et tohåndssværd og flyve hen over landskabet i vikingetiden. Jernmænd fortæller os om de fremsynede mænd, der satte gang i jernindustrien i Vestjylland - det var risikabelt og beskidt, men de havde succes.

Resten af efterårsferien kan I bruge på at tage på besøg de kendte og hemmelige steder i Vestjylland, hvor historien har sat sig sine spor. Vi viser vej til fjorten af dem. 

Indtil da kan du besøge Museumscaféen og Museumsbutikken, som du finder ved indgangen til Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum.

Vi har løbende foredrag og andre arrangementer i foredragssalen.

SE MERE HER

Den nye permanente udstilling på Holstebro kalder vi Det eventyrlige loft

Den kommer til at bestå af 14 fortællinger, som hver er et nedslag i tid, der repræsenterer et sammendrag af Holstebroegnens historie. Nogle af vore fortællinger er nationale, nogle er internationale, og andre er helt lokale - men alle er de knyttede til vores egn. 

En vigtig pointe er, at vi er en del af verden, og verden er en del af os. Vi ønsker os, at du bliver fortryllet; at du opdager nye sammenhænge mellem det vestjyske og verden, mellem perioder i historien, mellem mennesker, der har sat noget på spil og frem for alt, at du helt bogstaveligt opdager nye kroge af Vestjylland.

Ombygningen og de nye udstillinger er støttet med midler fra Birn Fonden, Færch Fonden samt Nordea-fonden.