Danmark på film. Når danmarkshistorien bliver levende


Det Danske Filminstitut har siden 2015 streamet historiske film og optagelser fra hele Danmark på Danmark På Film, men hvordan kuraterer man den levende Danmarks historie, så det bliver repræsentativt dækkende, og hvilke til- og fravalg kan vi tillade os at tage fra København på vegne af eftertidens billede af Danmarks historien? 

Historiker Katrine Madsbjerg vil fortælle om arbejdet med at vælge, hvad der skal indgå i Filmarkivets samling, og hvad der kommer videre til sitet. Om hvordan undervisningsfilm, historiske optagelser og nazistisk propaganda kan leve side om side. Og om hvordan man prioriterer hele Danmarks historie, når redaktionen sidder i København. Der vil være rigelig filmeksempler fra de første danske optagelser i 1899 til ny opdaget nazistisk propaganda og nydigitaliserede film fra Grønland.


ONSDAGSFOREDRAG
Onsdag den 29. januar kl. 19.30

v/ Katrine Madsbjerg, historiker og filmarkivar


ONSDAGSFOREDRAG

Foredragene arrangeres af Holstebro Museumsforening i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening har gratis adgang - for ikke medlemmer koster det 50 kr.
Billet købes ved indgangen.

Alle foredragene begynder kl. 19.30 i Folkesalen på Holstebro Museum. I pausen er der mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Dette bestilles og betales i caféen før foredraget.

Husk at der er mulighed for at spise i Restaurant Støberiet inden foredragene begynder. Dagens ret tilbydes for 158 kr. Bordbestilling er nødvendig på telefon 97 42 60 00 og gerne inden kl. 12.00 på dagen.