Det danske måltid i 15.000 år


Et foredrag som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark - råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal i køkkenet, i haven, på marken, og selvfølgelig skal vi have et spændende kig på de ældste danske kogebøger.

Foredragsholder museumsinspektør Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie i MADENS HUS på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager - et småkageleksikon, Sovs skal der til - opskrifter og historie, Badehotellets kogebog samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.


ONSDAGSFOREDRAG
Onsdag den 26. februar 2020 kl. 19.30

v/ Bettina Buhl, cand.mag., museumsinspektør, Det Grønne Museum


ONSDAGSFOREDRAG

Foredragene arrangeres af Holstebro Museumsforening i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening har gratis adgang - for ikke medlemmer koster det 50 kr.
Billet købes ved indgangen.

Alle foredragene begynder kl. 19.30 i Folkesalen på Holstebro Museum. I pausen er der mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Dette bestilles og betales i caféen før foredraget.

Husk at der er mulighed for at spise i Restaurant Støberiet inden foredragene begynder. Dagens ret tilbydes for 158 kr. Bordbestilling er nødvendig på telefon 97 42 60 00 og gerne inden kl. 12.00 på dagen.