Husmor i en rationeringstid

Rationering og dyrtid fik danskernes opfindsomhed i kog, da landet blev besat. Få historierne om, hvordan rationeringskosten satte sit præg på middagsbordet i form af kødløs tirsdag og genbrugsbrød.

Husmødrene gik i gang med at slagte, salte, sylte, henkoge og strække alverdens retter, så maden kunne nå rundt til alle.

Kogebogsskribenter og ernæringseksperter stod klar med gode råd om, hvordan danskerne fik mest ud af maden i en krisetid, og mange af rådene er genkendelige og anvendelige i dag: Spis mindre kød, spis mere grønt og undgå spild af mad.

ONSDAGSFOREDRAG
Onsdag den 30. januar 2019 kl. 19.30

Dorthe Chakravarty, historiker og forfatter


ONSDAGSFOREDRAG

Holstebro Museumsforening arrangerer i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet følgende foredrag, hvor medlemmer af Holstebro Museumsforening har gratis adgang - for ikke medlemmer koster det 50 kr.

Alle foredragene begynder kl. 19.30 i foredragssalen på Holstebro Museum.

I pausen er der mulighed for at købe kaffe/te og kage i Museumscaféen.