Ydby Hede og Doverodde

Turen går til det skønne Sydthy, hvor vi vil kigge på og høre om nogle af de mange spændende kulturspor i det smukke landskab. Vi kører mod "oldtidskirkegården" på Ydby Hede, hvor vi besøger Danmarks største gruppe af gravhøje, som ligger meget smukt i det fredede hedelandskab ud mod Skibsted Fjord - et hedelandskab, som blev fredet allerede i 1916 og derfor står næsten urørt i dag med tydelige hulvejsforløb, som løber mellem gravhøjene.

På vejen mod Ydby Hede vil der blive fortalt om Skibstedgård og Sindrup Vejle. Tag vandreskoene med, for vi går en tur igennem heden og kigger på gravhøjene og landskabet. Når vi er tilbage i bussen igen, kører vi forbi voldstedet Brokjær mod Doverodde Købmandsgård, hvor vi får vores kaffe, mens der bliver fortalt om Poul Breinholt på Boddum Bisgaard og Englandseksporten.

På hjemturen kører vi gennem Dover Plantage forbi to langhøje fra bronzealderen og videre mod Cirkusgården i Ydby, hvor der vil blive fortalt om cirkusslægten, Miehe. Man skal selv medbringe madpakke, mens museet sørger for kaffe og kage.

TIRSDAGSTURE I MAJ
Tirsdag den 21. maj 2019 kl. 17.00

Ydby Hede og Doverodde
Med museumsinspektørerne Esben Graugaard og Niels Terkildsen, begge Holstebro Museum

For TIRSDAGSTURE I MAJ gælder følgende

Bussen afgår fra Holstebro Museum, Museumsvej 2B.

Afgangstiderne kan ses ved beskrivelsen af de enkelte ture, men bemærk at der er forskellige afgangstider.

På turene bliver der serveret en kop kaffe/te med hjemmebag. Vi er tilbage ved museet omkring kl. 22. 

Pris 125 kr. for medlemmer; 150 kr. for ikke-medlemmer.

Af hensyn til bussen og traktementet er tilmelding nødvendig til museet på info@holstebro-museum.dk  eller på tlf. 21 18 78 69. 

Tilmelding kan ske fra mandag den 7. januar 2019. Sidste tilmeldingsfrist er mandag den 29. april 2019. 

Ved udeblivelse eller afmelding efter sidste tilmeldingsfrist opkræves det fulde beløb. Betaling foregår i bussen til museumsforeningens repræsentant
- husk aftalte penge.

Turene gennemføres ved min. 40 deltagere, og deltagerantallet er begrænset til 54 personer.