Kinas århundrede - Del 2

Lever vi allerede i et kinesisk århundrede? Er overgangen fra et amerikansk århundrede til et kinesisk århundrede uomgængelig, og hvad bliver Europas rolle?

Kina begyndte i 1979 en ny reform og åbenhedspolitik. Resultatet er et Kina, der i dag er økonomisk på størrelse med USA. Disse to verdensøkonomier har udviklet en kæmpe samhandel, som på dramatisk vis har givet Kina et stort handelsoverskud og USA et tilsvarende handelsunderskud. 

Politisk har USA's præsident Trump udnævnt Kina til at være en systemisk rival og fjende. De to supermagters rivalisering stiller EU overfor en svær balancegang: hvordan agerer vi overfor vores historiske forbundsfælle USA i denne nye koldkrigs lignende økonomiske politiske rivalisering?


TORSDAGSFOREDRAG
Torsdag den 10. februar 2022 kl. 19.30
v/Friis Arne Petersen, Public Affairs Director Rud Pedersen Public Affairs og tidligere ambassadør i Washington, Beijing og Berlin

Der skal købes billet til foredraget på forhånd.

VI PASSER PÅ DIG:
Mundbind er påbudt, når man går og står.
Deltagere får tildelt anviste pladser. Hvis man vil sidde sammen, bookes billetter på samme mailadresse.

TORSDAGSFOREDRAG


Foredraget arrangeres af Holstebro Museum i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening og Folkeuniversitets storkundeordning har gratis adgang - for ikke-medlemmer koster det 50 kr. plus billetgebyr.

Foredraget begynder kl. 19.30 i Folkesalen på Holstebro Museum. I pausen er der mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Dette bestilles og betales i caféen før foredraget.