Kinas århundrede - Del 3

Vil Kina give Iran en livline? Kina, Mellemøsten og USA.

I 2018 trak Donald Trump USA ud af atomaftalen med Iran og underlagde Den Islamiske Republik omfattende sanktioner. USA's såkaldte "maksimale pres" har haft alvorlige konsekvenser for den iranske økonomi, der kom yderligere under pres som følge af covid-19 pandemien. 

I sommeren 2020 kom det frem, at Iran og Kina havde forhandlet sig frem til en omfattende aftale om kinesiske investeringer og samarbejde inden for alle områder, herunder militært og sikkerhedspolitisk. Aftalens konkrete detaljer er endnu ikke offentliggjort, men hvad vil et tæt økonomisk og politisk samarbejde mellem Kina og Iran betyde for Kinas forhold til de arabiske Golfstater og for den eskalerende konflikt mellem USA og Kina?

TORSDAGSFOREDRAG
Torsdag den 3. marts 2022 kl. 19.30
v/ Lars Erslev Andersen, seniorforsker ved DIIS

Der skal købes billet til foredraget på forhånd.

VI PASSER PÅ DIG:
Mundbind er påbudt, når man går og står.
Deltagere får tildelt anviste pladser. Hvis man vil sidde sammen, bookes billetter på samme mailadresse.


TORSDAGSFOREDRAG


Foredraget arrangeres af Holstebro Museum i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening og Folkeuniversitets storkundeordning har gratis adgang - for ikke-medlemmer koster det 50 kr. plus billetgebyr.

Foredraget begynder kl. 19.30 i Folkesalen på Holstebro Museum. I pausen er der mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Dette bestilles og betales i caféen før foredraget.