Klosterhaven

Foredraget er aflyst!

Står man en sommerdag i klosterhaven på Øm får man måske en lille fornemmelse af stemningen i munkenes have dengang i middelalderen. Sollysets flimren i blade og blomster, biers fredfyldte summen samt duftene fra blomster og jord er sammen med at skabe en sanseoplevelse. Det er nemt at forestille sig munke gå her og arbejde med jord og planter, året rundt. 

Klosterordnerne kom til os sydfra og med sig havde de en viden om planter og deres anvendelse. Klostrenes bidrage til middelalderens danske havekultur og landbrugshistorie har været væsentlig. 

Dette foredrag fortæller om kildematerialet til klosterhavernes historie, om klostrenes forskellige haver og deres funktion og udnyttelse. Foredraget tager udgangspunkt i undersøgelserne af Øm Klosters middelalderlige haver og perspektiverer til andre nordeuropæiske klosterhaver.
ONSDAGSFOREDRAG
Onsdag den 20. januar 2021 kl. 19.30
v/ Lene Mollerup, museumsinspektør, Museum Skanderborg

Der skal købes billet til foredraget på forhånd.

VI PASSER PÅ DIG:
Mundbind er påbudt, når man går og står.
Deltagere får tildelt anviste pladser. Hvis man vil sidde sammen, bookes billetter på samme mailadresse.

Der er mulighed for at spise i Restaurant Støberiet, inden foredraget begynder. Restauranten tilbyder "Dagens ret" for 158 kr. plus billetgebyr. Tilbuddet skal købes her senest tirsdag den 19. januar kl. 10.00.


ONSDAGSFOREDRAG
Foredragene arrangeres af Holstebro Museumsforening i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening har gratis adgang - for ikke medlemmer koster det 50 kr. plus billetgebyr.

Alle foredragene begynder kl. 19.30 i Folkesalen på Holstebro Museum. I pausen er der mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Dette bestilles og betales i restauranten før foredraget.