Ved jorden at blive 


Folkelivsfortællinger fra Vestjylland 1661-1984.

Henning Ringgaard Lauridsen vil fortælle om mennesker og begivenheder i Vestjylland gennem tre hundrede år med udgangspunkt i sin egen slægt. Den lille og den store historie flettes sammen til et hele; vi møder knøsen, der tvinges i knæ under slagene fra en satanisk underofficer i landmilitsen, og vi møder den unge bi-skoledegn I.C., der skulle blive en af landets betydeligste politikere, for nu at nævne et par eksempler. 

Foredraget slutter med fortællinger fra 1960'erne og 1970'erne, og givetvis vil mange blandt tilhørerne kunne nikke genkendende til historier fra de årtier.


ONSDAGSFOREDRAG
Onsdag den 21. oktober kl. 19.30
v/ Henning Ringgaard Lauridsen, historiker, cand.mag.

Vi henstiller til, at der på forhånd købes billet til foredraget. Er der ledige pladser, vil det dog også være muligt at købe billet ved indgangen.

Der er mulighed for at spise i Restaurant Støberiet, inden foredraget begynder. Restauranten tilbyder "Dagens ret" for 158 kr. plus billetgebyr. Tilbuddet skal købes her senest tirsdag den 20. oktober kl. 10.00.ONSDAGSFOREDRAG

Foredragene arrangeres af Holstebro Museumsforening i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet. Medlemmer af Holstebro Museumsforening har gratis adgang - for ikke medlemmer koster det 50 kr. plus billetgebyr.

Alle foredragene begynder kl. 19.30 i Folkesalen på Holstebro Museum. I pausen er der mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Dette bestilles og betales i restauranten før foredraget.