Dragebanner

Drager og andre mytiske væsner

Glæd jer allerede nu! Kan ses 27. marts - 31. oktober 2021

Findes der drager, enhjørninger og havfruer?
I tusindvis af år har mennesker rundt om i verden bragt mytiske væsner til live, hvor fortællinger omkring lejrbålet har fascineret børn og voksne. I dag har nuttede fantasivæsner indtaget børneværelset, mens de ofte er skrækindjagende monstre i film og computerspil.

I udstillingen "Drager og andre mytiske væsner" bevæger du dig igennem fire områder, hvor du møder mytiske væsner, der har gået på landjorden, svømmet i verdenshavene eller fløjet over himlen.
Udstillingen giver svaret på, hvor væsnerne stammer fra, og hvordan de er blevet en del af vores fantasi.

Eneste chance for at opleve udstillingen "Drager og andre mytiske væsner" i Danmark. Udstillingen er udviklet af American Museum of Natural History i New York. Holstebro Museum er det eneste museum i Danmark, der får mulighed for at vise denne fantastiske udstilling, hvor du bl.a. møder søuhyrer, kæmper og ikke mindst en 5 meter lang drage med et vingefang på næsten 6 meter.

DRAGER OG ANDRE MYTISKE VÆSNER er produceret af American Museum of Natural History, New York (amnh.org), i samarbejde med Australian National Maritime Museum, Sydney; Canadian Museum of History, Gatineau-Quebec; Fernbank Museum of Natural History, Atlanta; og The Field Museum, Chicago.