|
Holstebro gennem ild og vand - særudstilling på Holstebro Museum, som folder historien om storbrande og oversvømmelser ud.

Holstebro gennem ild og vand

Hele 2024 og 2025
Særudstilling
Holstebro Museum

Storbrande og massive oversvømmelser

Tag med på en rejse gennem tid og historie, hvor vi udforsker Holstebros fortid og fejrer en by, hvis modstandskraft strækker sig over 750 år.

Fortidens Holstebro var i høj grad præget af 11 ødelæggende bybrande, som hærgede byen fra 1552 til 1794. Hver gang ilden bredte sig, mistede indbyggerne alt og skulle starte forfra. Det påvirkede i høj grad byens udvikling og vækst, og det krævede vilje at blive i byen og bygge den op på ny, hver gang en brand ramte.

Efter 1794 ophørte de mange ødelæggende brande i Holstebro, og på kort tid skete der en markant udvikling. Holstebro voksede sig stor gennem en driftig handel og senere industri. Takket være byens gode placering har Holstebro altid været et omdrejningspunkt for handel, og byen har været et mødested for folk fra både opland og udland.

‘Holstebro gennem ild og vand’ udforsker:
– Holstebro og egnen før 1274
– Byens opståen og udvikling
– Livet i Holstebro fra 1200- til 1400-tallet
– Konsekvenserne af bybrandene
– Nutidens udfordringer med Storåens oversvømmelser

Dyk ned i Holstebro Museums historiske og arkæologiske metoder – hvordan kan vi vide noget om fortiden, når alt er forsvundet? Svarene ligger under jorden.

Oplev hvordan arkæologerne arbejder og se, om du kan opdage de skjulte hemmeligheder sammen med dem.

Udstillingen ‘Holstebro gennem ild og vand’ løber hele 2024 og 2025.